Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρία
 
 
 
 

Η ζωή πέρα από τη Δερματολογία...

Η δερματολογία στον κινηματογράφο Ηθοποιοί και ρόλοι με δερματολογικές παθήσεις.

**************************************************************************************************

Do you know that "Agriculture is the mother and the nurse of other arts" as it was stated by Xenophon? Irrespective of the answer, a visit to CIHEAM ( An instrument for the agricultural development of the Mediterranean area) and MAICh (Mediterranean Agronomic Institute of Chania) is worthwile.

http://www.maich.gr/                alkinoos@maich.gr.
 
 

O ΞΕΝΟΦΏΝ έχει υμνήσει την Γεωργία αποκαλώντας την "μητέρα και θεραπαινίδα των άλλων τεχνών". Αξίζει τον κόπο επομένως μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου στα Χανιά της Κρήτης http://www.maich.gr/                 alkinoos@maich.gr.
 

---------------------------------------------------------------------------

Συνεντεύξεις  με τα μέλη μας.

Ρεπορτάζ Μαρία Γραμματικοπούλου
Θέμα ``Χόμπυ``

Ερωτώμενος: Γιώργος Χαιδεμένος, δερματολόγος, Θεσσαλονίκη.

-Κύριε Χαιδεμένε, ποιό είναι το χόμπυ σας;

Η αστρονομία ήταν και εξακολουθεί να είναι είναι όνειρο ζωής για μένα. Πιστεύω οτι όσο δεν ολοκληρώνεται τόσο παραμένει ζωντανό σαν χόμπυ. Γι` αυτό, δεν το εξαντλώ αλλά το γεύωμαι σιγά σιγά τις ελεύθερες ώρες μου.

-Τι το ιδιαίτερο παρουσιάζει αυτή η προτίμησή σας;

Στον εσωτερικό μας μικρόκοσμο και στο διάστημα κρύβεται το μυστήριο της ύπαρξής μας. Δεν αποτελεί αυτό μιά υπέροχη ιδιαιτερότητα; Εξ άλλου, το θαυμαστό άγνωστο που υπάρχει στο διάστημα γοητεύει και συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.

-Δηλαδή, δεν σας φόβιζε ένα ταξίδι στο διάστημα;

Και ναί και όχι! Οσο περνούν τα χρόνια και η λογική γεμίζει τα κενά που αφήνει η φαντασία τόσο σκέφτωμαι τους πιθανούς κινδύνους. Ωστόσο δεν φοβάμαι να θέσω υποψηφιότητα για ένα τέτοιο ταξίδι.

-Το διαδίκτυο σας βοηθάει σ` αυτό το χόμπυ;

Βεβαίως, Μπορώ να έχω τη χαρτογράφηση του ουρανού κάθε περιοχής της Γής όταν ταξιδεύω μακρυά και να διαπιστώνω τις αλλαγές των ουράνιων φαινομένων. Βλέποντας την ``αιωνιότητα`` της θέσης των αστερισμών π.χ. της Αρκτου στο Βορρά και του Σκορπιού στο Νότο, καταλαβαίνω πόσο ματαιοπονώ με τα καθημερινά και φιλοσοφώ .... ηρεμώ.
Επίσης με το δίκτυο έχω τη δυνατότητα πληροφοριών από διάφορες πηγές επιστημονικές και ερευνητικές που αφορούν στην Αστρονομία. Αν θέλετε μάλιστα μπορώ να προτείνω μερικές διευθύνσεις.

-Βεβαίως και μας ενδιαφέρουν. Τι άλλο έχετε να προτείνετε σ` αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με την αστρονομία;

Να γίνουν μέλη των διαφόρων ερασιτεχνικών ή και επαγγελματικών σχετικών ομίλων. Εγώ για παράδειγμα είμαι μέλος στον Ομιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης και στο Air and Space του Smithsonian. Προτείνω επίσης να δούμε όλοι τους διάττοντες αστέρες που θα είναι άφθονοι εφέτος. Πριν λίγο καιρό ήταν οι Περσίδες απ` τον Αστερισμό του Περσέα. Στις 17 Νοέμβρη θα υπάρχει βροχή ``αστεριών`` απο την περιοχή του Αστερισμού του Λέοντα.

 LINKS