ΕΙΣΑΓΩΓΗΤο 1989 στη Μονάδα AIDS Νοσοκ. "Ανδρέας Συγγρός", ενοσηλεύοντο 23 ασθενείς. Σήμερα τα νούμερα έχουν μεγαλώσει κατά πολύ, γεγονός αναμενόμενο άλλωστε. Στις σελίδες αυτές θα προσπαθήσουμε εγώ κι ο φίλος μου και συνάδελφος Βασίλης Παπαρίζος που προσφέρει ακούραστα τις υπηρεσίες του στη Μονάδα AIDS του Νοσοκομείου "Ανδρέας Συγγρός" (από το 1989 αν θυμάμαι καλά που του παρέδωσα τη θέση μου και με την επίβλεψη πάντα του καθ. κ. Νικ. Σταυριανέα), να καλύψουμε μέσα από τις σελίδες της ΕΔΑΕ ένα άλλο κενό στον ελληνικό Ιατρικό & Δερματολογικό κυβερνοχώρο.

Οι σελίδες αυτές έχουν σκοπό να πληροφορήσουν υπεύθυνα ιατρούς αλλά και το κοινό για τη λειτουργία του Τμήματος Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, για την πορεία του AIDS στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, για τα φάρμακα και τα θεραπευτικά σχήματα που εφαρμόζονται κατά του ιού (HIV ) αλλά και να απαντήσουν στα πιό συχνά ερωτήματα του κοινού. Ταυτόχρονα οι συγγραφείς προσφέρονται να απαντήσουν και σε άλλες ερωτήσεις που τυχόν θα λάβουν με e-mail.

Προς το παρόν, οι σελίδες αυτές θα είναι μόνο στα ελληνικά. Σκοπός μας όμως είναι να υπάρξουν και στα αγγλικά ούτως ώστε να μπορεί να τις διαβάσει και κάποιος από το εξωτερικό. 

Κ. Δ. Βέρρος

Οι κατηγορίες πληροφοριών λοιπόν που θα βρείτε εδώ, είναι:


ΔΟΜΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ "Α. ΣΥΓΓΡΟΣ"

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για το AIDS (FAQ)

ΦΑΡΜΑΚΑ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ HIV 

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ: ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ κ.ά.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ AIDS  

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ AIDS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (στατιστικά στοιχεία, Ιανουάριος 1984 - σήμερα)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ AIDS ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ (πηγή: UNAIDS, Ελβετία)

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ - ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
©
1997, Maj Constantinos D. Verros, MD & Paparizos Vasilios, MD.